tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen jälkkäreitä

Palataan vielä hetkeksi pääsiäisen herkkuihin. Innostun kovasti kalenterivuoden eri juhlapyhistä, koska minulle ne ovat aikaa, jolloin kokoonnutaan syömään yhdessä perheen ja ystävien kesken. Yhteiset ruokahetket ovat siis otollinen hetki varata jälkiruoan valmistus itselle ja kokeilla erilaisia teemaan sopivia herkkuja. Ei sillä, ettenkö muka olisi mukana muiden ruokalajien valmistuksessa... Minä, joka en kertakaikkisesti osaa pysyä poissa keittiöstä.

Tänä vuonna vietin suurimman osan pääsiäisestä vanhempieni luona. Meidän perheessä ruoka on aika pyhä juttu enkä suinkaan ole perheemme ainoa innokas keittiössä häärääjä. Äidin ja siskon kanssa mahdumme juuri ja juuri samaan keittiöön vaikka näkemyseroja riittääkin. Oman lusikkansa soppaan heittää vielä isä, joka puuttuu ruoanlaittoon lähinnä sanallisesti. Joka tapauksessa ruoka yhdistää meitä ja kerää meidät saman pöydän ääreen nauttimaan pöydän antimista, nauramaan, viettämään aikaa yhdessä. Jos lauantai-illalle on sovittu family dinner niin kyllä se usein on minun viikonloppuni kohokohta. Ja tästä aiheesta tämä addiktoitunut dinnereiden järjestäjä ja tuntikausia ruokapöydän ääressä viihtyvä voisi kirjoittaa samantien vaikka romaanin, joten palataanpas aiheeseen toisella kertaa...

Aiemmin viikolla tein poikaystävälle täytetyn suklaamunan suklaamoussella ja sunnuntaina pääsiäislounaan jälkkäriksi kokeilin raikkaampaa täyteversiota kun persikka-valkosuklaarahkaa jäi juuri sopivasti hieman ylimääräistä. Olen jo pitkään tehnyt suklaamoussen ohessa olevalla naurettavan yksinkertaisella mutta niin herkullisella reseptillä. Resepti sisältää vain kaksi raaka-ainetta mutta maku ja rakenne ovat kyllä kohdallansa. Persikka-valkosuklaarahka taas juontaa juurensa viime pääsiäisestä, jolloin persikan tilalla käytin muistaakseni mangoa. Rahka on maultansa melko raikas eikä kovinkaan makea ainakaan minun herkkusuulleni.


Kinder-muna suklaamoussella
1 prk Oatly vaniljakastiketta
1 levy Fazerin sinistä
vadelmia, suklaarouhetta

Vaahdota vaniljakastike erittäin kuohkeaksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi mousseksi.

Laita suklaamuna munakuppiin tai muuhun vastaavaan pieneen astiaan. Poista suklaata terävällä veitsellä munan yläosasta niin, että yllätyksen saa munan sisältä pois. Täytä muna puoliksi moussella, lisää muutama vadelma ja täytä muna loppuun moussella. Rouhi päälle haluamaasi suklaata. Itse viimeistelin munan rouhitulla kinderillä ja vadelmilla. Tämä määrä moussea riittää reilusti yli 10 munan täytteeksi, mutta mikäli et halua täyttää kuin muutaman munan, voit tarjoilla lopun moussen jälkiruoka-astioista vadelmien kera.


Persikka-valkosuklaarahka
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk säilykepersikkaa
hasselpähkinärouhetta, Marianne-rouhetta

Paloittele suklaa ja laita sulamaan vesihauteeseen. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita rahka pehmeäksi erillisessä kulhossa ja lisää kermavaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi ja lisää valkosuklaa. Kun seos on tasaista lisää joukkoon vielä noin 3-4 haarukalla muussattua persikanpuolikasta. Annostele jälkiruoka-astioihin tai -maljoihin. Annostellessasi rahkaa voit lisätä sekaan myös muutaman persikkaviipaleen. Koristele hasselpähkinärouheella ja esim. Marianne-rouheella. Koristeluun sopisi hyvin myös vaikkapa rouhittu Fazerina. Tässä voi käyttää omaa mielikuvitusta.


Ensi vuoden pääsiäistä siis odotellessa. Onneksi sitä ennen saa kuitenkin herkutella vielä monen monta muuta juhlapyhää! :) 

3 kommenttia:

  1. Oon nyt jo koukussa näihin sun herkkukuviin! Ei parane nälkäisenä tänne tulla :D ja nyt "pääsin" jopa kommentoimaan, kun on taas itelläkin tunnukset kunnossa.
    Ootko muuten miettinyt, et laitat blogin jonnekin seurantakanavalle? Ite tykkään seurailla blogeja Bloglovin'in kautta :)

    VastaaPoista
  2. Hei kivalta näyttää sunkin blogissa! :) Hyvä me uudet bloggarit! :D Mun tarvii myöntää, että oon aika untuvikko kaikkeen bloggailuun liittyvässä eli kaikki noi seurantakanavat yms yms on ihan uusia juttuja mulle. Pitää tässä pikkuhiljaa koittaa perehtyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hiljaa hyvä tuleekin :) Mulla on muutaman vuoden piilobloggaajakokemus, että jos tulee joku akuutti hätä, niin voi sit apua kysyä :)

      Poista