sunnuntai 31. tammikuuta 2016

New York cheesecake valkosuklaalla ja vadelmahillolla

Kylläpäs on tullut taas leivottua... Tämän valkosuklaisen uunijuustokakun leipaisin ihan pelkästä hetken mieliteosta lähinnä niistä aineista, mitä kaapista löytyi. Kyllä kannatti, nimeän tämän nimittäin ehdottomasti parhaaksi juustokakuksi ikinä! Tein tästä (onneksi) aika pienen, koska syöjiä ei ollut kuin minä ja poikaystäväni. Aika hienosti ollaan taputeltu koko kakku parempiin suihin. Ekana iltana meni lähes puolet. :D Olen aina ennen jäähdyttänyt uunijuustokakun ihan jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua. Nyt ei malttanut odottaa ja syötiin kakkua ihan jo puolisentuntia paistamisen jälkeen. Voi morjes ja härregyyd miten hyvää! Tästä lähin meillä syödään amerikkalaiset juustokakut aina lämpöisinä! NAM! Kuvistakin paljastuu malttamattomuuteni tuosta sulaneesta suklaarouheesta kakun päällä. Ehkä tuo rouheella koristelu kannattaa jättää väliin, mikäli aikoo nauttia kakun lämpöisenä. Ja siis tosiaankin, täytteen määrän voi helposti tuplata, jos haluaa kakusta suuremman. Tätä pitää jokaisen kokeilla, niin hyvää, niin suussasulavaa, niin ihanan makeaa!



Valkosuklainen ja vadelmainen amerikkalainen juustokakku

Pohja
180 g Digestive-keksejä
80 g voita
n. 1/2 dl paistonkestävää vadelmahilloa

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
150 g creme fraichea
170 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi
rouhittua suklaata

Valmista ensin pohja. Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele seos 20 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Levitä keksipohjan päälle kerros hilloa. Nosta kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa tuorejuusto ja munat tasaiseksi. Lisää creme fraiche, vesihauteessa sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan pohjan päälle. Paista 150 asteisessa uunissa n. 45-50 min. Sammuta uuni, avaa luukku hetkeksi ja anna kakun tekeytyä vielä jälkilämmöllä n. 10 minuuttia. 

Tarjoile hieman jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä. Koristele halutessasi rouhitulla suklaalla.

Huom! Muistathan, että kakun paistoaika muuttuu, mikäli käytät eri kokoista kakkuvuokaa tai tuplaat täytteen määrän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti