keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Suussasulava Nutella-piirakka(kakku)

Jokin Nutella-leivonnainen on ollut tuloillaan jo jonkin aikaa ja nyt sen sitten vihdoinkin pyöräytin. Tulikin taas häärättyä keittiössä lähes puolet päivästä, hupsis. Mitäpäs sitä muutakaan vapaapäivänä, ulkonakin on niin mälsä ja liukas keli. Pelkästään tuo sää vaatii herkkuja, paljon herkkuja! Ja tuleehan meille vielä illalla kahvivieraitakin eli hyvälle ajankohdalle iski tämä pienoinen leipomispuuska. Mutta siis tähän itse kakkuun... Jostakin vain juolahti mieleeni, että kokeilenpas kuinka Nutella toimisi tuorejuuston kanssa. Berliinissä söin kahden suklaan juustokakkua, johon oli lisätty ohut kerros vadelmahilloa. Tuo hillojuttu jäi kutkuttelemaan mieltäni ja sitä oli tietty pakko kokeilla heti. Nutellan kanssa toki sopisi hyvin myös vaikkapa kirsikkahillo. Hillo kyllä katosi aika hyvin tämän leivonnaisen muuten niin suklaiseen makumaailmaan, ensi kerralla pitää laittaa reilummin. Mutta siis aivan ihanan mehevä ja suklainen piirakka tuli! Kakkusen täyte on aikalailla kopio aiemmin leipomastani peanut butter piirakasta, maapähkinävoin tilalla vain Nutellaa. Toimii!



Nutella-piirakka

Pohja
250 g Oreoita tai Dominoja
100 g voita

Väliin
vadelmahilloa

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
100 g creme fraichea
150 g Nutellaa
2 munaa

Koristeeksi
rouhittua suklaata

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20-22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää joukkoon creme fraiche ja Nutella. Vatkaa ja lisää viimeiseksi munat. Levitä keksipohjan päälle ensin ohuehko kerros paistonkestävää vadelmahilloa. Kaada sitten päälle täyte. Paista 150 asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia. Täyte saa olla keskeltä hieman tutisevaa. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten kylmään ainakin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele ennen tarjoilua vaikkapa rouhitulla suklaalla. Päälle voisi toki kehitellä kuorrutteenkin Nutellasta, menisiköhän vähän överiksi?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti