perjantai 5. helmikuuta 2016

Snickers-bostonpulla (apua miten hyvää)

Kyllä, luit oikein. Minä leivoin Snickersin makuista pullaa. :D Kyllä nimittäin kannatti jättää laskiaispullat sikseen ja pyöräyttää tämä järjettömän maukas ja mehevä vuokapulla. Snickersin makujen ja pullan yhdistäminen on kutkutellut mieltäni jo tovin, mutta jostain syystä en ole oikein uskaltanut kokeilla tällaista aiemmin. Kaippa ajattelin, että tästä tulee ihan farssi, suklaat palaa uuniin ja kinuski kovettuu. No näin ei käynyt vaan pullasta tuli niin herkullinen ja koukuttava ja juuri sen makuinen mitä hainkin. Eikä ole muuten kuivuudesta tai tylsyydestä tämän sortin pulla kuullutkaan. Puolet on jo syöty ja uskallan nyt ehdottomasti jakaa reseptin eteenpäin kaikille muille Snickersin nimeen vannoville. Mihinkähän sitä Snickersiä sitten seuraavaksi laittaisi... Kannattaa muuten tutustua myös tämän Snickers-bostonin edeltäjään ja innoittajaan eli bostonpullaan mascarponella ja toscalla. On mielettömän hyvää sekin!



Snickers-bostonpulla

Pullataikina
2 1/2 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
1 muna
7-8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte
120 g mascarponea
120 g karamellisoitua kondensoitua maitoa (n. 1/3 osa 397 g purkista)
n. 1 dl suolapähkinöitä
60 g tummaa suklaata

Toscakuorrute
75 g voita
1/2 dl suolapähkinöitä
1 dl mantelilastuja
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl maitoa

Kts. pullataikinan valmistusohje täältä.

Kun pullataikina nousee, valmista täyte. Sekoita mascarpone ja kondensoitu maito keskenään tasaiseksi massaksi. Rouhi suolapähkinät ja suklaa melko pieneksi. Kauli noussut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle mascarpone-kondensoitu maitoseos, suolapähkinät ja suklaa. Kääri rullalle ja leikkaa noin 12-14 samankokoiseksi palaksi. Minä käytin 20 cm kokoista irtopohjavuokaa ja paloja mahtui sinne 12 kpl. Mikäli käytät suurempaa vuokaa, huomioi palojen määrä leikkaamisvaiheessa. Anna pullavuoan jälleen nousta peitettynä 30 minuuttia.

Nosta pullavuoka uuniin ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Paistoaika riippuu vuoan koosta, pienempi vuoka vaatii hieman pidemmän paistoajan kuin suurempi. Pullan pinta saa ottaa paistossa reilusti väriä, mutta kannattaa kuitenkin vilkuilla uuniin paiston aikana. Valmista vielä toscakuorrute, kun pullavuoka on uunissa. Rouhi suolapähkinät ja mittaa kuorrutteen kaikki ainekset kattilaan, anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lusikoi kuorrute pullan päälle ja paista vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ja irroita vuoasta. Tarjoile ja pidä puolesi, ettet jää ilman pullapalaa! Niin herkkua on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti