torstai 28. heinäkuuta 2016

Mehevät lime-valkosuklaablondiet

Pitkästäaikaa taas täällä blogin puolella. Nyt on tullut nautittua kesäpäivistä mökillä ja reissun päällä (josta toivottavasti jaksan postailla jossain kohtaa) ja uudet reseptitestailut ovat jääneet vähän puolitiehen. Tänään oli kuitenkin sopivasti aikaa ja sopivasti ei-niin-aurinkoinen päivä huiskia keittiössä menemään oikein ajan kanssa ja lopputuloksestakin tuli ihan julkaisun arvoista nannaa.

Edelleen jaksan inspiroitua Kaneli & Sokeri-leivontalehden resepteistä. Tämänkin leivonnaisen alkuperäinen ohje löytyy sieltä, iinamaiseen tyyliin pienet muokkaukset oli tietysti pakko tehdä. Mutta voi että sentään, ei voi kyllä tätäkään herkkua muuta kuin vain kehua. Mikä oiva idea laittaa kondensoitua maitoa taikinaan tuomaan sille ihanaa makeutta ja kosteutta. En millään meinannut malttaa odottaa blondieiden valmistumista kun jo pelkkä taikinakulhon kaapiminen laittoi makunystyrät ihan sykkyrälle. :D


Lime-valkosuklaablondiet

175 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 limen kuori
1 limen mehu
1 prk (397 g)  makeutettua kondensoitua maitoa
valkosuklaata
kuorittuja manteleita
1 tl sormisuolaa

Päälle
valkosuklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat edelleen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Lisää vaahtoon ja sekoita. Pese lime hyvin ja raasta kuori taikinaan. Purista myös mehu taikinan joukkoon. Pilko oman maun mukaan taikinaan valkosuklaata ja manteleita, jätä palat reilun kokoisiksi sattumiksi. (Itse laitoin n. 1 dl manteleita ja n. 70 g valkosuklaata mutta määrä ei ole tarkka, voit laittaa enemmän tai vähemmän.) Lisää viimeiseksi kondensoitu maito ja sormisuola, sekoita taikina tasaiseksi ja kaada n. 25x35 cm kokoiseen suorakulman muotoiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Anna valmiin blondielevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi. Kuorruta palat sulalla valkosuklaalla. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa vaniljajätskin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti