maanantai 1. elokuuta 2016

Herkkusuun Pärnu ja Tallinna

Vietettiin tuossa muutama viikko sitten pitkä viikonloppu lahden toisella puolella Virossa. Ensin muutama päivä Pärnussa ja sitten vielä yksi yö Tallinnassa. Tulipahan todistetuksi, että kyllä sitä ihan lähelläkin voi lomailla onnistuneesti. Oli aivan ihana reissu, hotellivalinnat osuivat juuri eikä melkein nappiin, kelit suosivat ja mikä parasta, ruoka oli maistuvaa. Kyllä tällaisen herkkusuun mieltä aina lämmittää, kun tekee hyviä ravintolalöytöjä. Tässä muutama mieleenjäänyt ruokailukokemus ja vinkkejä muille Viroon matkaajille. :)


Pärnu

1. Kohvik Supelsaksad, Nikolai 32
Niin söpö ja symppis kahvila-ravintola, jossa mukava terassi viltteineen. Terassilla pystyi istumaan mainiosti vaikka taivaalta ripsutteli muutama vesipisara. Miljöö oli mielestäni todella tunnelmallinen. Paikka ei ulospäin näytä juuri miltään, mutta nyt kannatti unohtaa ensivaikutelma ja rohkeasti istahtaa terassille miettimään ruokavaihtoehtoja lasillinen viiniä seurana. Palvelu oli erinomaista ja ruoka todella hyvää (ja edullista). Söimme pääruoaksi pastaa (annoksista ei tietenkään ole kuvia) ja jälkkäriksi älyttömän houkuttelevasta kakkuvalikoimasta marja-marenkikakkua. Matkalla hotellille kehuin paikkaa vuolaasti poikkikselle, joka sitten jälkikäteen tsekkasi, että paikka oli valittu taannoin Viron 50 parhaan ravintolan joukkoon. Erittäin hyvä löytö ilman mitään taustatutkimista!


2. Steffani Pizzarestoran, Nikolai 24
Ei edellisen veroinen paikka, mutta pizzat olivat kyllä todella herkulliset. Tätä paikkaa oli kehuttu monessa blogissa ja matkailusivustoilla, joten päätimme testata pärjäävätkö pizzat Tampereen Napolin pizzoille. Kyllähän ne ihan pärjäsivät. Jos pizzaa tekee mieli niin ehdottomasti tänne. Jälkkärikin oli todella herkkua. Täälläkään en ole puhelimen mukaan napsinut yhtä ainuttakaan kuvaa... Liekö sitten käsi ollut varattuna viinilasin varressa. :D Tämä rafla oli muuten aivan tupaten täynnä ja jonoa oli jatkuvasti.

Tallinna

1. Kohvik Komeet, Estonia pst 9 
Ehdoton ykkönen lounaspaikaksi hyvällä kelillä. Mieletön maisema Solaris-kauppakeskuksen katolta, ihanat suuret sohvat ja ah miten hyvät salaatit. Täällä oli niin mukava paistetella kaunista päivää ja nauttia hyvästä ruoasta maiseman kera!


2. Restoran Pegasus, Harju 1
Ihan ehdoton suosikki tähän asti vierailemistani Tallinnan ravintoloista. Olemme jo kaksi kertaa yrittäneet päästä syömään Rataskaevu 16 nimiseen ravintolaan, joka ilmeisesti jollain tapaa on liitoksissa tähän Pegasus-ravintolaan. Rataskaevu on aina täynnä ja niin kyllä Pegasuskin, jossa kuitenkin on huomattavasti enemmän asiakaspaikkoja. Rataskaevu on edelleen testaamatta, mutta pikkusisko Pegasuksessa olemme vierailleet ja erittäin hyväksi todenneet. Mieletön palvelu, kiva sisustus ja todella maistuvaa ruokaa. Suuri peukku pääruokalistan kasvisannoksille ja talon omalle leivälle. Annokset eivät ole mitään järin suuria, mutta kun aloittaa alkuruoasta ja lopettaa jälkkäriin, niin maha on varmasti kyllä täynnä. Menu löytyy ravintolan Facebook-sivuilta. Mukavaa on myös se, että ravintola poikkeaa selkeästi Vanhan kaupungin aukion turisteille suunnatuista hamppari-pihvi-ravintoloista. Täällä käy paljon paikallisia.3. Kohvik-Pagarikoda Rukis, Viru 11
Tällä reissulla haluttiin mennä ajoissa köllötteleen hotellin aivan järjettömän isoon ja pehmeään sänkyyn ja matkalla dinneriltä hotlalle keksittiin napata kakkupalat mukaan tästä paikasta, jossa muistettiin olevan ihan mieletön kakkuvitriini. Paikka oli juuri sulkemassa (22-23 maissa) ja saatiin kakkupalat boksiin 50 % alella. Nam nam ja nam! Paras idea ikinä syödä jälkkäri vasta sängyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti