maanantai 11. heinäkuuta 2016

Punasipuli-fetapiirakka

Viime viikolla tuli häärättyä keittiössä sen verran ahkerasti, erityisesti makeiden herkkujen parissa, että perjantain vieraille oli ihan pakko vaihtelun vuoksi valmistaa jotakin suolaista. Suolaiset piirakat ovat aina olleet suosikkejani, ne ovat nopeita ja simppeleitä valmistaa ihan vain vaikka iltapalaksi. Täytteiden kanssa on vain mielikuvitus rajana ja joskus suolaiseen piirakkaan saa kätevästi hukattua jääkaapin jämät. Tähän asti tällä saralla ehdoton bravuurini on ollut aura-persikkapiirakka mutta kyllä tämä piirakka vetää jopa sille vertoja. Ei meinanneet vieraat uskoa (enkä itsekään edes heti tajunnut), että piirakassa ei ole lainkaan lihaa.


Punasipuli-fetapiirakka

Pohja
100g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 suurehkoa punasipulia
1 rkl hunajaa
200 g fetaa
n. 10 kirsikkatomaattia
150 g creme fraichea
2 munaa
1 ps (250 g) mozzarellajuustoraastetta
ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Nypi taikinaa niin, että siitä tulee kiinteä pallo. Nosta taikina hetkeksi kylmään. Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jälleen kylmään n. 15 minuutiksi. Painele piirakkapohjaan reikiä haarukalla ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä pannulla niin, että ne pehmenevät. Lisää hunaja ja sekoita. Paloittele feta suurehkoiksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita creme fraiche, munat ja juustoraaste keskenään. Mausta mustapippurilla. Levitä punasipulit esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lisää sen jälkeen fetapalat ja tomaatit. Levitä viimeiseksi päälle creme fraiche-seos. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti