torstai 1. lokakuuta 2015

Maailman paras pannukakku

Vähän niinkuin Kummelissa tiistai on murekepäivä niin minulle taas torstai on pannaripäivä. Se on iskostunut mieleen opiskeluajoilta, jolloin lähes aina torstaisin käytiin hernari-pannari-lounaalla (koska se oli ihan paras tapa hoitaa dagen efteriä keskiviikon opiskelijabileiden jäljiltä :D). Hernekeitto ei kyllä ole mikään henkilökohtainen suosikki ollut koskaan, mutta jotenkin se vaan kummasti maistui, kun jälkkäriksi sai pannaria ja kermavaahtoa. Tänään käytin kotikeittiön päällikön valtaa ja vaihdoin hernarin lasagneen ja tein jälkkäriksi pannukakkua luottoreseptilläni. Ei tämä mummon tekemää voita, mutta tulee kyllä heti perässä hyvänä kakkosena. Maistuu meinaan pikkuisen hyvältä tällaisena viileänä syyspäivänä kermavaahdon ja omppuhillon kanssa! Tästä ohjeesta riittäisi varmaan kuudellekin, mutta meillä tämä syödään helposti kahteen pekkaan.


Mehevä pannukakku (alkuperäinen ohje täällä)
3 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
100 g voita 

Lisäksi
vaniljajäätelöä/kermavaahtoa/vaniljakastiketta
hilloa 

Riko munien rakenne suuressa kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä astiassa ja lisää muna-maitoseokseen. Lisää loput maidosta, sokeri ja muut mausteet. Anna turvota n. 30 minuuttia. Sulata rasva ja jätä jäähtymään kunnes taikina on hieman turvonnut. Lisää rasva taikinaan ja kaada seos n. 25 x 35 cm kokoiseen voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti