maanantai 19. lokakuuta 2015

Valkosuklaablondiet



Tuhti linja jatkuu Iinan keittiössä. Melkoisia pommeja nimittäin nämä valkosuklaablondiet, joiden taikinassa ei voin ja suklaan määrässä säästellä. Olen jo pitkään pyöritellyt päässäni ajatusta valkosuklaisista brownie-tyyppisistä leivonnaisista, joissa on suuria suklaa- ja pähkinäsattumia. Tahmea browniemainen koostumus hylättiin matkan varrella ja lopulta näistä tuli ihanan meheviä vähän niinkuin valkoisia mokkapaloja. Ihan kelpo koekeittiön tuotos, reseptin olen siis kyhäillyt ihan itse pienen taustatutkimuksen tuloksena. Maistelijoiden palautteen mukaan vadelmia saisi laittaa vielä enemmän. Painelin niitä taikinaan nyt ihan vain muutaman, mutta suosittelen tosiaan laittamaan niitä reilusti enemmän. Vadelmat tuovat kivaa raikkautta muuten erittäin rasvaiseen ja makeaan leivonnaiseen. Omasta mielestäni seuraavalla kerralla voisin kokeilla tätä herkkua sulalla suklaalla ja macadamiapähkinöillä!

Valkosuklaablondiet cashewpähkinöillä ja vadelmilla

260 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
4 munaa
1 sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200 g valkosuklaata
1-2 dl vadelmia
100 g cashewpähkinöitä

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit käsivatkaimella. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori ja sitruunamehu. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään erillisessä kulhossa. Paloittele suklaa ja pähkinät pienemmäksi, älä kuitenkaan hienonna. Lisää jauhot, suklaa ja pähkinät muun taikinan joukkoon. Sekoita varovasti ja levitä taikina suorakaiteen malliseen n. 25 x 35 kokoiseen (suurempikin käy) leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Painele vielä vadelmat taikinaan. Paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa neliön mallisiksi paloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti