torstai 24. syyskuuta 2015

Ayia Napan parhaat ruokapaikat

Kuten mainitsinkin, olimme poikaystäväni kanssa elokuun lopussa lomailemassa Kyproksen Aiya Napassa. Minulla oli kovat ennakkokäsitykset paikasta, mutta kohde kyllä yllätti minut erittäin positiivisesti kaikin puolin. Voisin jopa lähteä uudestaan, vaikka kyse onkin melkoisesta turistirysästä. Oli lämmin, aktiviteettia riitti, rannat ja maisemat olivat upeita ja ruoka maistui. Ruoan suhteen erityisen iloinen olin siitä, että tarjolla oli todella paljon ravintoloita, joista sai halutessaan aitoa kyproslaista ruokaa. Paikallinen meze jäi kyllä syömättä, hyvä syy siis mennä uudestaan.

Iltaruokapaikkojen valitseminen oli aina melkoinen sessio, koska minä olin tietenkin tehnyt taustatyötä ja halusin käydä testaamassa tietyt paikat enkä vain kävellä summamutikassa sisään johonkin. Yhtenäkin iltana kävelimme tovin ympäriinsä ennen kuin löysimme perille haluamaani ravintolaan. :D Siinä oli meinaan nälkäisellä poikaystävällä hermot hieman kireällä... Uskallanpa kuitenkin väittää, että juuri minun ansiostani löysimme kolme ihan huikeaa ravintolaa, joissa kahdesta kävimme lopulta kahteen kertaan, ja joista haluan nyt ehdottomasti vinkata muillekin Ayia Napaan matkaaville.

1. Farmer's Tavern, Archepiskopou Makariou 3th 29
Paikallisia herkkuja aivan Ayia Napan sydämessä. Todella ystävällinen ja nopeahko palvelu. Ensimmäisellä kerralla söimme Meat platterin ja toisella kerralla Cyprus platterin. Molemmat todella herkullisia ja lihaisia. Jos pidät roseviinistä, suosittelen tilaamaan puolimakeaa Santa Marinaa. Tykästyttiin tähän viiniin niin kovasti, että pakko oli tuoda pari pulloa kotiinkin. Ei ehkä mikään lihaviini, mutta eipä tuolla kuumassa punaviini oikein maistunut.


2. Quadro, Odos Kryou Nerou 7
Aivan ihana ja tunnelmallinen italialainen ravintola. Todella suosittu, mutta ei lainkaan meluisa paikka. Söimme ensimmäisenä iltana pizzaa ja toisena pastaa. Pizzat olivat todella hyviä ja pastat ehkä vielä parempia. Pastaan kannattaa ehdottomasti valita talon oma tagliatelle. Jälkkärilistaltakin löytyy monia erilaisia herkkuja. Täältä lähtiessä olin molempina iltoina niin täynnä, että olisin voinut pyöriä hotellille. Todella isoja ja ruokaisia annoksia. Ja täälläkin lasissa Santa Marinaa.3. Odin, Al Papadiamantis Str. 3
Todella söpö ymmärtääkseni norjalaisomisteinen ravintola hieman sivummalla pääkatujen vilskeestä. Söimme moussakaa, joka oli niin hyvää, että olisin mielelläni kuljettanut sitä matkalaukussa Suomeen. Poikaystäväni menetti moussaka-neitsyytensä ja toivoi, että kokkaisin samanlaista hänelle kotona.

Mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat myös Sage ja Clarabel. Lisäksi suosittelen ehdottomasti painamaan jarrun pohjaan, mikäli ajelet pienen kioskivaunun ohi Cape Gkrekon liepeillä. Kioskia pyörittää vanha vaari, joka taikoo kärryssään ihan järjettömän hyviä täytettyjä sämpylöitä. Törmäsimme kiskalla paikalliseen hotelliyrittäjään, joka kertoi usein ajavansa keskustasta tänne lounaalle juuri näiden sämpylöiden takia. No, en kyllä ihmettele. Jos taas olet kiinnostunut päiväretkestä merellä, valitse risteilijäksi ehdottomasti Aphrodite 2. Siellä tarjoiltu lounas, ai nam. En ole ikinä syönyt niin hyvää kanankoipea! Ristelypäivä oli  muutenkin ehkä yksi loman parhaista, jos niitä huippuja päiviä johonkin paremmuusjärjestykseen pitäisi laittaa. Pakko vielä mainita jätskikioski, jolla vierailimme vähintään kerran päivässä. :D Nimeä en muista, mutta löytyy Nissi Avenuelta aikalailla huvipuiston kohdalta. Iltaisin tunnistettavissa ihmisparvesta. Niin paljon hyviä jätskimakuja, että ihan pää meni pyörälle. Veikkaan, että myyjällä meni joka kerta hermot minun makujen valintaani...

Ah, tuleepa haikea mieli näitä lomajuttuja muistellessa. Taisi mennä koko postaus hieman hehkutuksen puolelle. Mutta toivottavasti tästä on jollekulle minunlaiselleni ruokafriikille joskus jotain hyötyäkin. :) Seuraavalla kerralla tavataan taas keittiössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti