tiistai 15. syyskuuta 2015

Kääretorttu mascarponella ja rommi-punaviinimarjahillolla

Olin eilen kovin jalo ja huomaavainen tyttöystävä (oma lehmä ojassa?), kun ilahdutin flunssaista poikaystävääni hänen omasta pyynnöstään jollakin makealla leipomuksella. Kääretorttu oli oikeastaan ainoa, mihin kaapissa sattui olemaan ihan fiksuja aineksia. Normaalisti se on ehkä se viimeisin leivonnainen, mitä minun mieleeni juolahtaa leipoa. Enkä kyllä edes tiedä miksi, koska hyväähän se kyllä on, kun täytteet ovat oikeat. Ehkä vähän jännitän sitä kumoamisvaihetta... :D

Itse torttupohjan tein unelmatortun ohjeella ja täytteeksi kätköistäni valikoitui yllättäen mascarponevaahtoa (nim. mascarponea aina jääkaapissa), valkosuklaarouhetta ja hyvältä ystävältäni synttärilahjaksi saamaani rommi-punaviinimarjahilloa, jota ystäväni äiti oli tehnyt. Ai jessus miten hyvää hilloa! Onneksi jäi vielä puolet purkista jäljelle, siitä voisi nimittäin pyöräyttää vaikkapa Linzin tortun. No mutta summa summarum, aika hitsin hyvä kääretorttu tuli. Kaunis? Ei. Maukas? Kyllä. Poikaystäväkin koki ihmeparantumisen ja oli tänä aamuna jo huomattavasti pirteämpi. :)

Kääretorttu mascarponella ja rommi-punaviinimarjahillolla

Torttupohja
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
250g mascarponea
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 2-3 dl haluamaasi hilloa
valkosuklaata rouhittuna

Valmista ensin torttupohja. Vatkaa munat ja sokeri erittäin kuohkeaksi ja jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja siivilöi ne pikkuhiljaa muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle n. 30 x 36 cm kokoiselle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ripottele sokeria valmiin torttupohjan päälle ja kumoa puhtaalle keittiöliinalle. 

Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon mascarpone. Sekoita tasaiseksi ja lisää sokerit. Levitä hilloa tasainen kerros kumotun torttupohjan päälle. Levitä päälle mascarponevaahto. Rouhi päälle vielä muutama pala valkosuklaata ja kääri torttu rullalle. Leikkaa päät pois ja nosta varovasti tarjoilulautaselle. Tortun voi myös antaa tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti