sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Rapujuhlien kinkku-salamivoileipäkakku

"Se on keski-iän merkki" tokaisi tätini, kun kehuin tehneeni ensimmäisen voileipäkakkuni.  Jos sen olisin tiennyt, niin en olisi kyllä voileipäkakkua rapujuhliin luvannut tuoda mukanani. No, näin siinä nyt sitten kuitenkin kävi, mutta ei kyllä kaduta, maku oli nimittäin huikea ellei suorastaan hekumaalinen. Itse en oikeastaan edes ole mikään suuri voileipäkakun fani, ennemmin leivon suolaista piirakkaa tai suolaisia muffinseja. Mutta kyllä se eilen vaan kummasti maistui ja maistui kyllä muillekin kriittisille maistelijoille. Tilauksesta lupaan tehdä voileipäkakkua toistekin. Kakun tekeminenkin tuotti oikein erityisen suurta iloa minulle, koska se oli jotain, mitä en ikinä ennen ollut tehnyt ja tiesin, että se tulee ilahduttamaan monia rapujuhlijoita. Koristelusta ehkä vähän paljastuukin ensikertalaisuuteni... Tässäpä ohje teillekin, jotka suunnittelette juhlien järjestämistä tai himoitsette voileipäkakkua muuten vaan. Kinkku-salamivoileipäkakku (alkuperäinen ohje täällä)
16-20 hengelle

Pohja
24 palaa täysjyväpaahtoleipää

Kostutus
2 1/2 dl lihalientä tai maitoa

Täyte
2 punaista paprikaa
1 purjo
2 maustekurkkua

Kinkkutäyte
200 g palvikinkkua
2 prk aurinkokuivattu tomaattituorejuustoa
200 g creme fraichea

Salamitäyte
150 g salamisiivuja
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g creme fraichea

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraichea
100 g levittyvää sulatejuustoa

Koristeeksi
tummia viinirypäleitä
palvikinkkua
suolakurkkua


Leikkaa paprikat, purjo ja mustekurkut pieniksi kuutioiksi. Jaa puolet ja puolet kahteen eri kulhoon. Paloittele kinkku pieneksi ja lisää toiseen kulhoon aurinkokuivattu tomaattituorejuuston ja creme fraichen kanssa. Sekoita. Paloittele myös salami ja lisää toiseen vihanneskulhoon tuorejuuston ja creme fraichen kanssa.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät suuren säilytysastian pohjan päälle kaksi rinnakkain, neljä peräkkäin. Kostuta maidolla tai lihaliemellä. Kostuta RIITTÄVÄSTI. Levitä ensimmäisen kerroksen päälle kinkkutäyte. Asettele päälle toinen kerros paahtoleipiä. Kostuta ja levitä päälle salamitäyte. Laita päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Sulje astia ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Kuorruta ja koristele kakku vasta tarjoilupäivänä. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku esim. viinirypäleiden puolikkailla, suolakurkkusilpulla ja rullatuilla kinkkusiivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti