perjantai 17. heinäkuuta 2015

Fazerina-muffinsit appelsiinikuorrutteella

Meidän perheen herkkusuu eli isukki täyttää huomenna vuosia ja kävin tänään jo etukäteen vanhempieni luona leipomassa yllärimuffinsit valmiiksi odottamaan lomareissulta palaavia vanhuksia. Leipomusideoita olisi taas yllättäen ollut mielessä kymmeniä eli päättäminen meinasi tuottaa pienoista tuskaa. Lopulta päädyin muffinseihin, koska halusin päästä kuorruttamaan niitä uudella pursotinpäälläni (joka ei muuten tämän kuorrutteen kanssa toiminut lainkaan). Isukki on yhtä perso makealle kuin minäkin eli muffinsin maut oli aika helppo valita oman mielen mukaan. Jos joku asia on varma niin se, että suklaan kanssa ei vaan voi mennä vikaan.

Tämän makuparin idea lähti ihastuksestani Valion appelsiinirahkaan ja -tuorejuustoon. Halusin ehdottomasti käyttää jompaakumpaa niistä kuorrutteessa. Itse muffinseihin halusin runsaasti suklaan makua ja Fazerina oli hyvinkin itsestäänselvä valinta appelsiinisen kuorrutteen kaveriksi. Melkoisia sovellusmuffinseja näistä lopulta tuli, mutta omasta mielestäni älyttömän hyviä ja poikaystävän mukaan parhaita muffinseja, mitä ikinä olen leiponut. Melkoinen komplimentti! Nämä kyllä ovat ihanan makeita ja suklaisia mutta kuitenkin hieman raikkaitakin kuorrutteen ansiosta.  Toivottavasti maistuvat myös synttärisankarille. :)



Fazerina-muffinsit appelsiinikuorrutteella

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl Oatly-vaniljakastiketta
200 g Fazerina-suklaata

Kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
50 g voita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa. Pilpo reilu puolet suklaasta ja sekoita taikinaan.

Täytä muffinsivuoat aluksi niin, että vain pohja peittyy. Tämän jälkeen lisää jokaiseen vuokaan pala suklaata ja jaa loput taikinasta tasaisesti kaikkiin vuokiin. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Tällä ohjeella tulee 15 keskikokoista muffinsia tai 12 suurta.

Anna muffinsien jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Kuorruta tai pursota haluamallasi tavalla.


Lopuksi vielä ilouutisia! Minulla alkoi tänään kesäloma ja koska rakastan listojen kirjoittamista, olen tietenkin jo kirjoittanut listan herkuista, joita haluan loman aikana ehtiä leipomaan. Nyt on ollut niin surkean vähän aikaa häärätä keittiössä, että lomalla otan sitten menetetyt leivontahetket takaisin. Voin paljastaa, että listalta löytyy mm. sitruunainen mansikka-valkosuklaakakku, dallaspullia ja tuorejuustobrownieita. Arvatkaapas vain hyppikö poikaystäväni riemusta, kun näytin listaa hänelle. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti