perjantai 24. heinäkuuta 2015

Mutakakku mascarponevaahdolla ja kirsikoilla

Minä rakastan tuoreita kirsikoita. Ne voittavat ehkä jopa mansikat. Voisin kesällä vaikka joka aamu pyöräillä torille ostamaan kaikkia ihania tuoreita juttuja, ihan vaikka en mitään tarvitsisikaan. Eilen nappasin aamulenkillä kirsikoita matkaani ja siinä sitten kotimatkalla mieleeni juolahti idea mutakakusta, jonka päälle tulisi hervoton keko kermavaahtoa ja kirsikoita. Kotiin päästyäni aloin jo kehittelemään monikerroksista suklaista kirsikkatäytekakkua, mutta koska sitä varten olisi pitänyt lähteä suhaamaan kauppaan, päätin siirtää sen toiseen kertaan ja "tyytyä" pyöräyttämään vain mutakakun. Tänään päästään tyttöjen kanssa maistamaan tätä yksinkertaista mutta varmasti maistuvaa kesäherkkua.

Mutakakun tein jo aiemmin postaamani ohjeen mukaan. Tällä kertaa tosin pienempään vuokaan, jotta kakusta tulisi hieman korkeampi. Mikäli käyttää pienempää vuokaa, on tärkeää muistaa pidentää kakun paistoaikaa 5-10 minuuttia.

Kakun päälle vaahdotin 2 dl vispikermaa ja reilun 200 g mascarponea. Sokeria ja vaniljasokeria lisäsin aikalailla summamutikassa oman maun mukaan. Kakun kokoaminen on todella helppoa. Mascarpone-kermavaahto levitetään jäähtyneen (mieluiten kylmän) kakun päälle ja lopuksi lisätään kunnon keko kirsikoita. Loppusilauksena raidoitin kirsikat vielä sulalla valkosuklaalla. En millään malttaisi odottaa iltaan asti, että pääsee maistamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti