perjantai 31. heinäkuuta 2015

Suklaiset dulce de leche-palat


Huomenna olisi tarkoitus viettää tyttöjen iltaa ja juuri tuossa testimaistelin aiemmin tänään leipomiani makeaakin makeampia dulce de lecheä ja tummaa suklaata sisältäviä blondiepaloja. Voi herranjestas miten syntisen hyvää. Alkuperäisen ohjeen sain äidiltäni, joka ei tietenkään enää muistanut, mistä lehdestä ohje on napattu. Alkuperäisessä ohjeessa leivonnaisen nimi taisi olla karamelli-neliöt. Minä hieman muokkailin ohjetta ja annoin omalle leivonnaiselleni uuden nimen. 

Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut käytetty lainkaan suolaa mutta minä kun rakastan dulce de lechen ja suolan yhdistelmää, niin sitähän oli sitten tietenkin lisättävä. Sokerina käytin sekä tavallista sokeria että ruokosokeria. Lisäksi vaihdoin hieman mittasuhteita, jotta taikina riittäisi hyvin omaan 25 x 35 cm kokoiseen uunivuokaani. Kaapista löytyi tällä kertaa pelkkää mantelirouhetta, mutta ensi kerralla kokeilen ehdottomasti suolapähkinällä, joka toisi vielä lisää tuota suolaisuutta ja kontrastia makuun. Tässäpä ohje teillekin. Vannon kautta kiven ja kannon tämän leivonnaisen maistuvan jokaiselle herkkusuulle!


Suklaiset dulce de leche-palat

Taikina
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl kaurahiutaleita
3 1/2 dl sokeria (voit käyttää esim. puolet tavallista sokeria ja puolet ruokosokeria)
2 1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl sormisuolaa
200 g voita
1 1/4 dl maitoa

Täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
100 g tummaa suklaata
(rouhittuja pähkinöitä esim. suolapähkinöitä)
ripaus sormisuolaa

Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva niin, että seoksesta tulee murumainen. Ota n. 1 1/2 dl taikinasta talteen erilliseen kulhoon. Lisää sitten maito loppuun taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20-25 x 30-35 cm kokoiseen uunivuokaan. Painele taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Voit käyttää apuna jauhoja, jos taikina tarttuu liikaa sormiin. Pistele pohjaa haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Avaa dulce de leche-purkki ja kaada kinuski erilliseen astiaan. Notkista sitä hieman lusikalla. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi. Levitä dulce de leche esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle myös paloiteltu suklaa ja muutama ripaus sormisuolaa. Murustele sivuun otettu muruseos päällimmäiseksi. Mikäli haluat lisätä myös pähkinärouhetta, ripottele se ennen muruseosta. Paista vielä 200 asteessa uunin keskitasolla 15 min. Jäähdytä hyvin ennen kuin leikkaat annospaloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti