maanantai 7. maaliskuuta 2016

Puolukkapiirakka kinuskilla ja mascarponella

Harrastin viikonloppuna jälleen kerran jääkaapin tyhjennystä ja pian vanhentuvista tai avatuista purnukoista valmistui tällä kertaa tällainen maukas marjapiirakka. Oikein naurattaa, kun tuntuu, että tuota dulce de lechea löytyy aina joku vajaa purnukka jääkaapistani. No, onneksi jämät eivät kyllä ikinä jouda roskakoriin tässä taloudessa. :D Sen ympärille kehittelinkin sitten piirakan loput maut. Puolukoita sain pakkaseen pitkästä aikaa äitini kätköistä ja mascarponejuustossa häämötti viimeinen käyttöpäivä sopivasti parin päivän päässä. Mascarponejuusto on kyllä kirjaimellisesti oikea taivaan lahja marjapiirakalle. Tämän piirakan pyöräyttää hetkessä kahvivieraille, ja onnistuu siis taatusti myös ilman tuota kinuskia. 


Puolukkapiirakka kinuskilla ja mascarponella

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
250 g mascarponea
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
3-4 dl puolukoita (+perunajauhoja jäisiin marjoihin)
n. 1 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa

Valmista ensin pohja. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä. Nosta sivuun täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita mascarpone, sokerit ja muna keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää jäisten puolukoiden joukkoon ripaus perunajauhoja sitomaan nestettä. Levitä pohjan päälle ensimmäisenä kevyt kerros karamellisoitua kondensoitua maitoa. Kaada päälle puolukat ja lisää viimeisenä mascarponeseos. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Kylkiäiseksi sopii mainiosti jätski tai vaniljakastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti