sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Paistettu valkosuklaajuustokakku omarkuorrutteella ja oreopohjalla

"En nyt suinkaan tarkoita, että muut sun leipomukset ei olisi maistuneet todella hyvältä, mutta tämä kakku on kyllä parasta mitä oon syönyt", totesi tuo huonompi puoliskoni eilen kun tätä kaakkua maisteltiin. Siskoni kehui hieman maltillisemmin (niinhän siskot tekevät): "Yllättävän hyvää Iinan tekemäksi". Kakku taisi viedä ihan kaikkien kahvittelijoiden kielen mennessään. Täytyy kyllä itsekin myöntää, että aika täydellinen makumaailma löytyi paistetulle juustokakulle, lähes nappisuoritus. Näemmä parhaat leipomukset syntyvät suunnittelematta ja niistä aineksista, mitä kaapissa on (tosin onneksi leipurin kaappi on useimmiten aika hyvin varusteltu nim. aina kilo leivontasuklaata jemmassa). Ja siis hauskaahan tässä on se, että kakku on älyttömän yksinkertainen ja helppo valmista, mikään komponentti ei ole lähelläkään rakettitiedettä. Oreopohja, paistettu valkosuklaajuustokakku ja hivenen suolainen omarkuorrute. That's it! Keksipohjan tein muuten lähes puolet pienemmällä rasvamäärällä, mihin olen tottunut. Pohjasta tuli paljon mukavampi koostumukseltaan, hieman mureneva eikä rasvakaan valunut paistossa pitkin uunia. Ja juustokakkuosahan on TAAS tämä tuttu ja turvallinen, mitä sitä hyvää vaihtamaan



Valkosuklaajuustokakku omarkuorrutteella ja oreopohjalla

Pohja
24 oreokeksiä
60 g voita

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
150 g creme fraichea
170 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute
1 dl kuohukermaa
150 g omarkarkkeja
1-2 tl sormisuolaa

Koristeeksi
rouhittua suklaata

Valmista ensin pohja. Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele seos 20 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa tuorejuusto ja munat tasaiseksi. Lisää creme fraiche, vesihauteessa sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan pohjan päälle. Paista 150 asteisessa uunissa n. 45-50 min. Sammuta uuni, avaa luukku hetkeksi ja anna kakun tekeytyä vielä jälkilämmöllä n. 10 minuuttia. Kakku saa tutista kevyesti uunista otettaessa.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä rauhassa ennen kuorrutteen valmistamista. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon omarit. Anna karkkien sulaa kerman joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vielä suola ja sekoittele miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista. Kaada lämmin kuorrute kakun päälle. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään muutama tunti. Nosta kakku huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua, viimeistele rouhitulla suklaalla.

1 kommentti: