sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Wiener nougat-juustokakku

Eilen vietettiin vähän pikkujouluja meillä ja pöytä notkui tietysti erilaisia herkkuja. Suolapaloiksi tarjoilin savuporopiirakkaa ja Minisaaristolaisleipiä viikunahillolla, aurajuustolla ja ilmakuivatulla kinkulla. Makeaan pöytään tiensä löysivät joulutorttujen ja edellisestä postauksesta tuttujen namien lisäksi tämä erittäin suklainen juustokakku, jonka kruunasi Wiener nougat-konvehdit. Jotain ihan muutahan minun piti leipoa, mutta sitten alkoi taas kakkuideakone raksuttamaan tuolla takaraivossa kauppareissulla, enkä pystynytkään pysymään suunnitelmassa. Välillä olisi kiva sammuttaa se osa aivoista... :D No eipä siinä mitään vahinkoa sinänsä sattunut, oikein herkullinen ja jouluinen kakku tuli. Olin jopa hieman yllättynyt, kuinka hyvin kakku onnistui. Pohjan tein niin omasta päästäni kun tehdä vain voi ja itse täytteen mittasuhteisiin otin hieman vinkkiä Fazerilta. Koostumuksesta tuli kyllä oikein hyvä ja suussasulava, tosin huomattavasti tuhdimpi ja jämäkämpi aiemmin leipomiini vastaaviin kakkuihin verrattuna. Mutta siis ei huono lainkaan, päinvastoin. Wiener nougat valikoitui kakun mauksi jostakin hetken himosta kyseisiä suklaakonvehteja kohtaan. :D Ensimmäistä kertaa testasin tuota crushia, josta saikin ihan mukavasti makua kakkuun. Erityisen iloinen olen siitä, että kerrankin onnistuin koristelemaan kakun nätisti. Tämä kakku sopisi vaikkapa Jouluaaton kahvipöytään.



Wiener nougat-juustokakku

Pohja
250 g piparkakkuja
1/2 dl Wiener nougat-crushia
50 g tummaa suklaata
100 g voita

Täyte
2 1/2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
400 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 dl Wiener nougat-crushia

Koristeluun
Wiener nougat-konvehteja
valkosuklaata
Wiener nougat-crushia

Hienonna piparit monitoimikoneessa. Sulata suklaa vesihauteessa ja voi mikrossa. Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele seos 20-22 cm kokoisen leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nosta kylmään. Pohjasta tulee ja on tarkoitus tulla paksu! 

Laita täytteen suklaa vesihauteeseen sulamaan ja vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään erillisessä astiassa. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja sulatettu suklaa. Lisää myös Wiener nougat-crush. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan pohjan päälle. Tasoita hyvin ja nosta kakku tekeytymään kylmään yön yli.

Koristele kakku ennen tarjoilua Wiener nougat-konvehdeilla, crushilla ja sulatetulla valkosuklaalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti