lauantai 14. toukokuuta 2016

Pekanpähkinäpiirakka

Pekanpähkinöitä on tehnyt mieli jo jonkin aikaa... Tai oikeastaan sellaista rapsakkaa pekanpähkinäpullaa, joka on kuorrutettu siirapilla. Mistähän kummasta näitä tällaisia himoja aina välillä syntyy? No joka tapauksessa, himo oli pakko taltuttaa ja pullanleivontaan ryhtyminen ei houkuttanut, niinpä kyhäilin pähkinöistä tällaisen tuhdihkon puoleisen piirakan. Aika herkkua jätskin kanssa... 

Pekanpähkinäpiirakka

Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 munankeltuainen

Täyte
50 g voita
2 dl ruokosokeria
1 dl siirappia
3 munaa
200 g pekanpähkinöitä

Murukuorrute
50 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
50 g pekanpähkinöitä

Nypi pohjan ainekset kiinteäksi taikinapalloksi. Painele taikina piirakkavuoan (22-26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta sivuun siksi aikaa, kun valmistat loput osat.

Sulata täytteen voi kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Sekoita tasaiseksi ja nosta pois levyltä. Lisää munat yksi kerrallaan vispilällä hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi rouhitut pekanpähkinät. Kaada täyte piirakkavuokaan pohjan päälle. Pähkinät saa mukavan hienoksi esim. bamixin myllyllä.

Valmista vielä murukuorrute. Hienonna/rouhi pekanpähkinät kuten täytteeseenkin. Nypi kaikki ainekset keskenään ja murustele seos täytteen päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja nauti vaikkapa vaniljajätskin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti