maanantai 25. huhtikuuta 2016

Miniversio valkosuklaa-mascarponejuustokakusta

Viikonloppuna kokkailtiin yhdessä likkakavereiden kanssa ja leivoin tällaisen söpön pikkuisen juustokakun meille jälkkäriksi. Oli aika kompaktin kokoinen kakku, tähteitä ei nimittäin jäänyt nimeksikään. En ensin ajatellut julkaista reseptiä lainkaan enkä edes räpsinyt kuvia tositarkoituksella, mutta koska kakun maku oli niin herkullinen ja kakku on mukavan nopea ja simppeli valmistaa vaikkapa brunssipöytään pienemmälle porukalle, ajattelin sittenkin ohjeen tänne kirjoitella. Liivatteestahan olen luopunut jo ajat sitten, sitä ei siis tämäkään hyydykekakku sisällä.

Oli muuten mukava kokkailla porukalla pitkästä aikaa. Oli muutenkin ihanan ruokakeskeinen viikonloppu ja näin maanantaiaamuna onkin iloinen fiilis, kun on saanut viettää aikaa lempipuuhansa ja kivojen tyyppien kanssa. Perjantaina pullantuoksuisen äitylin ja lauantaina tyttöjen kanssa. Ruoka on vaan niin paras juttu ja olisi niin ihanaa, jos sen parissa saisi joskus työskennelläkin ja saisi tutustua uusiin ihmisiin, jotka ajattelevat ruoasta samalla tavalla kuin minä. Onneksi olen tuon kanssaeläjäni saanut käännytettyä jo aikamoiseksi kulinaristin aluksi. Uskallanpa väittää, että nykyään poikaystäväni ei enää ajattele ruoan olevan pelkkää polttoainetta vaan jopa arvostaa viikonlopun hieman spesiaalimpaa ruokaa ja nätisti katettua pöytää. Jotenkin ihanaa kun jo torstaina toinen alkaa kysellä, että mitä kokkaat perjantai-illaksi ja mitä leivot viikonlopuksi. Poikaystäväni on kyllä pomminvarma vieras riippumatta siitä järjestänkö hälle dinnerit, brunssin vai kakkukestit. Iso sydän <3

Ja tässä se kakun ohje ennen kuin menee ihan ruokatunteiluksi.


Valkosuklaa-mascarponejuustokakku (5-6:lle suursyömärille)

Pohja
10 Digestive-keksiä
90 g valkosuklaata

Täyte
1 3/4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
1 sitruunan kuori
n. 8 rkl sitruunamehua

Päälle
valkosuklaata

Tarjoiluun
mansikkamelba

Sulata pohjan suklaa vesihauteessa ja murenna Digestive-keksit niin, että joukossa on hienoa keksimurua ja pieniä sattumia. Sekoita suklaa ja keksimuru ja painele seos 20 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Vaahdota vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone ja sokerit. Lisää myös vesihauteessa sulatettu hieman jäähtynyt valkosuklaa hyvin sekoittaen. Raasta täytteen sekaan vielä hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu (tiivisteen käyttökin on sallittua). Sekoita ja kaada kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Peitä hyvin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluiten kuitenkin yön yli.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele rouhitulla valkosuklaalla. Tarjoile esim. lämpimän mansikkamelban kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti