Nämä makutuorejuustot ovat selkeästikin toimineet innoittajanani näin pääsiäisen aikaan. Rohmusin viikolla kaupasta monia eri makuja jääkaappiin, jos pyhinä iskee mieliteko testata jotakin. Ja iskihän se. Mangotuorejuusto olikin aivan uusi tuttavuus, meni kyllä heittämällä tuon aiemmin suosimani appelsiinituorejuuston ohi. Maku on jotenkin pehmeämpi, ja sopii tajuttoman hyvin yhteen valkosuklaan kanssa. Ihastuin myös näihin uusiin söpöihin pikkuvuokiin. Nämä cupcaket ovat ihanan makeita ja pääsiäisen makuisia!
Mango-valkosuklaa cupcaket
Taikina
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl Oatly vaniljakastiketta
n. 150 g valkosuklaata
1 sitruunan kuori
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää myös vaniljakastike ja sekoita. Lisää lopuksi pilkottu valkosuklaa ja raastettu sitruunankuori. Sekoita ja jaa vuokiin. Itse tein tällä kertaa 16 hieman pienempää cupcakea. Jos käytät isoja vuokia, taikina riittää 12 cupcakeen. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä hetki.
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl Oatly vaniljakastiketta
n. 150 g valkosuklaata
1 sitruunan kuori
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää myös vaniljakastike ja sekoita. Lisää lopuksi pilkottu valkosuklaa ja raastettu sitruunankuori. Sekoita ja jaa vuokiin. Itse tein tällä kertaa 16 hieman pienempää cupcakea. Jos käytät isoja vuokia, taikina riittää 12 cupcakeen. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä hetki.
Kuorrute
100 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
100 g mangotuorejuustoa
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
100 g kuorettomia manteleita
1 1/2 dl sokeria
Valmista kuorrute sekoittamalla pehmeä voi ja tomusokeri tasaisen kuohkeaksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vesihauteessa sulatettu valkosuklaa. Lisää myös vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta jäähtyneet cupcaket haluamallasi tekniikalla. Kuorrutteen levitys onnistuu myös pikkulusikalla.
Paahda manteleita kuumalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri on sulanut kauniin kullanruskeaksi. Kaada seos leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pilko pieneksi murskaksi ja viimeistele cupcaket ihanilla karamellisoiduilla manteleilla. Säilytä cupcaket kylmässä.
Leipuri toivottaa makoisaa pääsiäisen jatkoa kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti